Jednom objavom na Instagramu zaradi i do 20.000 KM, a sada je otkrila i kako

364

Zvijezda Instagrama Sjana Elise Earp (22) godišnje zarađuje i milijun dolara samo svojim objavama na ovoj društvenoj mreži. Naime, na Instagramu zarađuje i 20.000 KM po jednoj objavi, odnosno oko 15.000 australskih dolara. Trenutačno ima 1,3 milijuna pratitelja na Instagramu, no donedavno nije bila tako poznata.

Kada sam bila desetogodišnjakinja, borila sam se s depresijom zbog čega sam napustila školovanje. Poslije sam dobila certifikat trenerice fitnesa i studirala sam na smjeru za fotoreportere, ali odustala sam od studija jer sam počela zarađivati preko Instagrama. Objavljivala sam fotografije na Instagramu kako bih se izrazila, no poslije su me tražili da fotografiram neke događaje u Perthu. Taj me posao doveo do posla na Baliju, gdje sam promovirala jogu” – priča ona. U početku je imala tisuću prijatelja, no ubrzo se broj popeo na milion.

Nikad nisam planirala imati određeni broj pratitelja i sjećam se, kada me pratilo 10.000 ljudi, nisam mogla povjerovati da je tako” – kaže ona. S obzirom na veliki broj pratitelja, novac zarađuje reklamirajući proizvode i mjesta. Objavljuje fotografije i komentare na Instagramu kada određeni brend zatraži da nosi njihovu odjeću ili joj neki hotel plati da odsjedne kod njih.

Ne objavljujem sponzorske fotografije ako taj proizvod ne koristim i sama, pa sam se tako dosta ograničila u odnosu na druge koji rade isti posao kao ja” – kaže ona.